Premierek a fővároson kívül a 2012/13-as évadban

2012.09.06. 09:56 caruso_

Szeptember eleje nemcsak az iskolakezdés szomorú napjaira figyelmeztet bennünket, hanem ilyenkor indulnak el ismét a nyári szünet után a színházak évadjai. Érdemes kicsit körülnézni, hogy országszerte milyen előadásokkal-bemutatókkal csábítják a közönséget a játszóhelyek. Körbenézve kishazánk színházainak honlapjain, azt minden esetben leszűrhetjük, hogy egyik vidéki weboldal sem világos, tiszta, egyértelmű. Nem kínálja magát szembetűnően a sok premier. Ráadásul a feltett információk egyelőre igen hiányosak. Mintha nem bíznának benne, hogy az internet talán a legfontosabb közönségkapcsolattá lépett elő. Mintha elég lenne, hogy a nagyérdemű májusban megvette a bérletét, aztán évadközben majd kiderül, mit is kap.

Szegedi_Nemzeti_Színház.jpgA Szegedi Nemzeti Színház rendíthetetlenül folytatja a verista operákat bemutató sorozatát, idén Giordano: André Chénier című műve lesz terítéken, ami nem ismeretlen a Tisza parti közönségnek, jó tíz éve Galgóczy Judit egyik legsikeresebb rendezésében adták. A stílusosan október 6-ára időzített bemutató, az Armel Operaverseny részeként rendezője Bodolay lesz. A lassan hagyományossá váló verseny idén egy kortárs operai seregszemlével is fel fog érni. Verseny előadásai: William Mayer: Haláleset a családban - európai bemutató, a Center for Contemporary Opera (New York) produkciója (október 8., rendező: Alföldi Róbert), Philip Glass: A fegyencgyarmaton – magyarországi bemutató,  a Josef Kajetán Tyl Színház (Plzeň) produkciója, (október 10., rendező: Viktorie Cermánková), Aleksandra Vrebalov: Mileva – a Szerb Nemzeti Színház (Újvidék) produkciója (október 12., rendező: Ozren Prohic),  Roland Baumgartner: Mária Terézia – ősbemutató, a Szlovák Nemzeti Színház (Pozsony) produkciója, (október 14., rendező: Ladislav Adamik). Juronics Tamás, ismét egy klasszikus baletthez nyúl, ezúttal mindenki kedvencét, a Diótörőt állítja színpadra saját értelmezésében (premier: október 26.). szintén a gyerekekre gondolva mutatják be 2013. január 18-án Ránki György: Pomádé király új ruhája című gyerekoperáját, Toronykőy Attila rendezésében, aki a jelenleg Pesten is futó produkciót is jegyzi. Huszka Mária főhadnagyát Tasnádi Csaba, Verdi Rigolettóját (premier: március 22.) Juronics Tamás állítja színpadra. A Szegedi Kortárs Balett másik premierjét a Kisszínházban tartja, Juronics Tamás új koreográfiájának címe: Stabat Mater. Szeged vitathatatlanul az a város, ahol a mai napig a legtöbb opera van műsoron – Budapest után. A 2012/13-as évadban látható még a Bohémélet, a Pillangókisasszony és a Traviata is.

Debreceni Csokonai színház.jpgA debreceni Csokonai Színház is több operabemutatót tervez a következő szezonban. A zenés évadot a János vitézzel kezdik, szeptember 21-én. Az előadást Zakariás Zalán rendezi, Bartal László, Csurgó Tamás, Nagy Máté vezényli. A Szegeden tavaly bemutatott Felkay Tamás által jegyzett produkció a civis városban december 7-től lesz látható. Rossini: A sevillai borbély című vígoperáját Szinetár Miklós állítja színpadra. A március 22-ei premier érdekessége, hogy Magyarországon rég nem hallott módon, Rosina szólamát ismét koloratúrszopránra bízzák. A több éve futó Turandot produkcióból is tartanak néhány előadást. Hat év után ismét lesz táncbérlet Debrecenben. Négy vendég-együttes, a Táncművészeti Főiskola végzős növendékei, a Magyar Állami Népi Együttes, a  Hajdú Táncegyüttes és Bozsik Yvette Társulata produkciói tekinthetők meg.

miskolci-nemzeti-szinhaz.jpgA Miskolci Nemzeti Színház idén kapott új vezetést. Kiss Csaba igazgató mellett Cser Ádám lett a zenei vezető. A Verdi bicentenárium tiszteltére 2013. február 22-én mutatják be a Nabuccót. A Szegedi Szabadtéri Színpadra tervezett égbe nyúló lépcsősorával 204-ben emlékezetes előadást hozott létre rendezőként Kesselyák Gergely Zeke Edit díszlet-, illetve Papp Janó jelmeztervező segítségével. Ennek a produkciónak kőszínházi változata lesz látható Miskolcon. A Főbb szerepekben: Cseh Antal és Massányi Viktor (Nabucco), Balczó Péter és Horváth István (Ismael), Gábor Géza és Szvétek László (Zakariás), Rálik Szilvia és Herczenik Anna (Abigél), valamint Hircsu Angelika és Busa Gabriella (Fenena). Az előadásokat Kesselyák Gergely, Cser Ádám és Philippe de Chalendar vezényli. Balett-bemutató is színesíti az évadban a miskolci színházi életet, Kozma Attila két koreográfiája – A „Forint” és a Médeia – bemutatója december 2-án esedékes. Az idén jelentős fordulat állt be a Bartók+ nemzetközi operafesztivál életébe, amikor is a hangsúly a nemzetközi tematikus seregszemléről áttevődött a város operaünnepére. Hogy 2013 kora-nyarára milyen műsorral áll elő a leendő vezetőség még nem nyilvános.

A Győri Nemzeti Színház úgy tűnik idén nem rendez egyetlen operaelőadást sem. Helyette a János vitézt mutatják be, valamint operett-gálát rendeznek. Hogy mikor és kikkel, még nem derül ki a holnapjukról. A Győri Balett első premierje a Zorba lesz. A Theodorakisz zenéjére összeállított balett koreográfusa ifj. Harangozó Gyula (premier: október 13, budapesti bemutató: november 7.)

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét meghirdette operabérletét a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar. A Háry Jánost Vásáry Tamás (december 1.), a Bohéméletet Medveczky Ádám (február 23.), a Szerelmi bájitalt Kesselyák Gergely (április 20.) vezényli. A szólistákról még nincsenek hírek. Az együttes novemberben több városban (Sopron, Veszprém, Keszthely, Nagykanizsa, Székesfehérvár) ad Verdi – Wagner koncerteket Dénes István vezényletével.

pecs-nemzeti-szinhaz.jpgA Pécsi Nemzeti Színház élére tavaly került új zeneigazgató, Gulyás Dénes személyében. Az együttes első bemutatója szintén a János vitéz lesz szeptember 21-én. A produkciót Nagy Viktor rendezi, zömében prózai színészek közreműködésével. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Operáért Alapítvány és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola közös produkciójaként kerül színre beavató előadásként Mozart: A színigazgató című kisoperája október 21-én a kamaraszínházban Ottlik Ádám rendezésében, Mácsai János szerkesztésében. Április 5-én Gounod Rómeó és Júliája csendül fel Szikora János rendezésében, egyelőre ismeretlen főszereplőkkel. Szeptember 27. és 30. között rendezik meg a VI. Pécsi Tánctalálkozót. A Pécsi Balett Zachár Lóránt koreográfiájában Goran Bregovic zenéjére júliusban a nyári színházban mutatta be a Bonyodalmas balkáni lakodalmas című táncbohózatot. A kőszínházi premier október 13-án lesz. 2013. február 1-én Banális viszonyok - édes finomságok címmel Wolfgang Amadeus Mozart zenéjére készül egy új balett. Az együttes továbbra is műsorán tartja az Otello a Lisztmánia és a Hófehérke és a hét törpe előadásokat.

Szeged, Debrecen, Miskolc, Győr, Szombathely, Pécs. Hat nagyváros, ahol még küzdenek a megmaradt komolyzenére kíváncsi közönség kegyeiért. Nyomokban már látszik, hogy van, ahol fontossá kezd válni az utánpótlás-nevelés, de azt, hogy még időben vagyunk, csak remélni lehet. Valaha egy-egy vidéki premier olyan eseméyn volt, amire több kocsival indultak az érdeklődők Pestről. Kíváncsi lennék, hogy a jelen kínálatból és a várható benzinárak mellett jövőre hányan indulnak útnak.

1 komment

Címkék: Szegedi Nemzeti Színház Miskolci Nemzeti Színház Győri Nemzeti Színház Győri Balett Pécsi Nemzeti Színház Pécsi Balett debreceni Csokonai Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://caruso.blog.hu/api/trackback/id/tr804758079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mélisande · http://melisandegyuruje.blog.hu 2012.09.14. 10:59:31

Azért néha egyeztethetnének. Hány száz János Vitéz lesz? Értem ám, hogy a jövő operalátogató nemzedékét ki kell nevelni, de erre van azért más alkalmas mű is. Félreértés ne essék, nincs semmi bajom a János vitézzel, csak ha jól számolom ez vagy 4, és mintha Budapesten is műsorra űznék megint.
Jó-jó Szegeden az Armel verseny, de lehetne több premierjük is. Amúgy a Faust elkárhozásáért még elutaztam Szegedre, gondolom a sok kortárs versenyben előadott operák miatt inkább a népszerűbb műveket tűzik ki saját produkcióként.
Győr - no comment...

Címkék

#metoo (2) 1956 (6) Aalto Theater Essen (1) Ábrahám Pál (2) Adolphe Adam (3) Adrian Eröd (2) Agnes Baltsa (1) Agneta Eichenholz (2) Agrippina (1) Aida (7) Ailyn Perez (1) ajánló (7) Alban Berg (2) Alekszander Borodin (1) Alessandro Scarlatti (1) Alfred Sramek (1) Alice Herz-Sommer (1) Almási Sári (1) Alszeghy Kálmán (3) Amahl és az éjszakai látogatók (1) Ambrogio Maestri (1) Ambroise Thomas (1) Amilcare Ponchielli (1) Amit akartok (Was ihr wollt) (1) Andreas Schager (2) Andreas Scholl (1) Andrea Chénier (2) André Schuen (2) Angela Denoke (2) Angelica nővér (1) Angerer Margit (1) Anja Harteros (1) Anja Kampe (2) Anna Larsson (2) Anna Netrebko (1) Anna Sophie von Otter (2) Anne Roselle (2) Antoine Mariotte (1) Antonín Dvorák (2) Antonio Carlos Gomes (1) Antonio Smareglia (1) Anyegin (1) Arabella (1) Arena di Verona (6) Ariadné Naxosz szigetén (1) Aribert Reimann (1) Arrigo Boito (2) Artaserse (1) Arturo Chacón-Cruz (2) Arturo Toscanini (1) Attila (2) autógramm (1) Az álarcosbál (2) AZ Antikrisztus bukása (1) Az arab éjszaka (1) Az árnyék nélküli asszony (2) Az idegen (L Étranger) (1) Az idegen nő (La stragniera) (1) Az istenek alkonya (1) Az öreg hölgy látogatása (1) A bajadér (2) A béke napja (1) A bolygó hollandi (7) A bűvös vadász (4) A csalogány (1) A csavar fordul egyet (3) A csodálatos mandarin (1) A diótörő (3) A fából faragott királyfi (2) A félresikerült menyasszonycsere (1) A hattyúk tava (1) A holtak házából (1) A játékos (1) A kaméliás hölgy (1) A kegyencnő (1) A kékszakállú herceg vára (4) A köpeny (1) A loudoni ördögök (1) A nagy Gatsby (1) A nürnbergi mesterdalnokok (2) A Nyugat lánya (2) A próféta (1) A puritánok (1) A Rajna kincse (5) A sevillai borbély (3) A szerelmeslevél (1) A távoli hang (1) A trubadúr (2) A varázsfuvola (3) A walkür (3) A zsidónő (2) Bajazzók (2) Balassa Sándor (1) balett (46) Bál a Savoyban (2) Bánffy Katalin (1) Bánffy Miklós (5) Bánk bán (1) Bánó András (1) Barabás Marianna (3) báró Orczy Bódog (1) báró Podmaniczky Frigyes (1) Barrie Kosky (5) Bársony Dóra (2) Bartók Béla (7) Bartók Péter (2) Bayerische Staatsoper (10) Bayerische Theaterakademie München (8) Bayreuth (7) Bécsi Újévi Koncert (1) Bedrich Smetana (1) Békés András (2) bélyeg (2) Benjamin Britten (10) Berczelly István (1) Berkes János (1) Bernd Alois Zimmermann (3) Bertrand de Billy (1) beszámoló (164) Billy Budd (1) Birgit Nilsson (1) Bohémélet (2) Borisz Godunov (1) Boris Christoff (1) Boross Csilla (1) Borsa Miklós (1) Bo Skovhus (4) Brandon Jovanovich (2) Bregenzer Festspiele (1) Bretz Gábor (3) Brigitte Fassbaender (1) Bubik Árpád (1) Buzás Viktor (1) Camilla Nylund (3) Camille Saint Saens (2) Carlo Bergonzi (1) Carl Maria von Weber (5) Carmen (2) Casa Verdi (3) cd (15) Cecilia Bartoli (3) Celeng Mária (1) Chabert ezredes (1) Charles Gounod (4) Christian Jost (1) Christian Thielemann (3) Christof Loy (2) Christopher Ventris (2) Christoph Eschenbach (2) Christoph Pohl (3) Christoph Willibald Gluck (3) Claude Debussy (3) Claudio Monteverdi (1) Conchita Wurst (1) Cosi fan tutte (3) Csinády Dóra (1) Csipkerózsika (2) Daniel Barenboim (1) Daniel Behle (1) Daniel Oren (1) Danton halála (1) Daphné (1) David Alden (2) debreceni Csokonai Színház (1) Deutsche Oper am Rein Düsseldorf (3) Deutsche Oper Berlin (6) Diana fája (L arbore di Diana) (1) Didone abbandonata (1) Dido és Aeneas (1) Dinorah (1) Diótörő és Egérkirály (8) Dmitrij Sosztakovics (4) Dmitri Hvorostovsky (4) Dmitry Korchak (1) Dohnányi Ernő (4) Domenico Scarlatti (1) Döme Zoltán (1) Donald Runnicles (1) Don Giovanni (1) Don Quijote (4) Dózsa György (1) dr. Tóth Aladár (1) E. T. A. Hoffmann (8) Edita Gruberova (1) Edith Haller (2) Eduard von Winterstein Theater Annaberg Buchholz (1) Edvard Grieg (1) Edward Clug (1) Egisto Tango (3) Ékkövek (Juwels) (1) Eladott menyasszony (1) Elektra (2) elfeledett magyar énekesek (22) Elina Garanca (2) énekverseny (1) Engelbert Humperdinck (3) Enrico Caruso (10) Eötvös Péter (1) építészet (6) Erdélyi Hajnal (1) Erkel Ferenc (11) Erkel Színház (5) Ermanno Wolf-Ferrari (1) Ernani (2) Eugen dAlbert (1) Evelyn Herlitzius (3) évforduló (47) Fabio Luisi (2) Falstaff (3) Farsangi lakodalom (1) Faust (3) Fehér András (1) Feld Kálmán (1) Feltámadás (1) Ferdinand Fellner (3) Ferrucio Furlanetto (5) Festspielhaus St. Pölten (1) Fierrabras (1) Figaro házassága (1) film (7) Fischer Ádám (1) Fjodor Saljapin (2) Flight (1) Florentine Klepper (2) Fodor Géza (2) Fosca (1) fotó (2) Frair Alessandro (1) Francesco Meli (2) Franco Zeffirelli (1) Franz Grundheber (1) Franz Schreker (1) Franz Schubert (3) Fráter Gedeon (1) Fricsay Ferenc (1) Friedmann Mór (1) Fülöp Attila (2) Gábory Magda (1) Gabriele Schnaut (1) Gaetano Donizetti (6) Gafni Miklós (1) Gál György Sándor (1) Gáncs Edit (1) Gárdonyi Géza (1) Gartnerplatztheater (2) Georges Bizet (1) George Balanchine (1) George Philipp Telemann (1) Georg Friedrich Handel (6) Georg Zeppenfeld (2) Gere Lola (1) Gerhard Siegler (2) Giacomo Meyerbeer (4) Giacomo Puccini (18) Gianni Schicchi (2) Gian Carlo Menotti (1) Gioacchino Rossini (8) Gioconda (1) Giovanna Casolla (1) Giovanni Paisiello (1) Giselle (3) Giuseppe Giacomini (1) Giuseppe Verdi (40) Goldmark Károly (7) Gombos Éva (1) Göre Gábor (1) Gottfried von Einem (2) Götz von Berlichingen (1) Grace Bumbry (2) gróf Esterházy Ferenc (1) gróf Esterházy Miklós József (1) Gulyás Dénes (1) Gun-Brit Barkmin (2) Gustav Mahler (4) Gyenge Anna (2) Győri Balett (1) Győri Nemzeti Színház (1) Gyurkovics Mária (1) Hágai Katalin (1) Halál Velencében (1) Halka (1) Hamari Júlia (1) Hamlet (1) Hans Heiling (1) Hans Pfitzner (1) Hans Werner Henze (1) Három nővér (1) Háry János (4) Hector Berlioz (1) Heinrich Marschner (1) Helen Traubel (1) Henry Purcell (1) Hermann Helner (3) Hermann Waltershausen (1) Himnusz (1) Hoffmann meséi (3) Horthy Miklós (1) Horvát Nemzeti Színház Zágráb (6) Hovanscsina (1) Hubay Jenő (3) Hugenották (2) Hunyadi László (4) I. világháború (5) Ian Bostridge (1) idézet (43) Idomeneo (1) ifj. Alexandre Dumas (1) ifj. Nagy Zoltán (1) Ifjú szerelmesek elégiája (1) Igor herceg (1) Igor Stravinsky (9) II. világháború (1) Il primo omicidio (1) Ingo Metzmacher (2) Innsbrucker Festwochen der Alten Musik (1) interjú (3) Iphigénia Tauriszban (2) István király (1) I pazzi per progetto (1) Jacques Fromental Halévy (1) Jacques Offenbach (5) Jane Archibald (1) János vitéz (1) Járay József (1) Jean-Christophe Malliot (2) Jennifer Wilson (2) Jenufa (1) Jiri Bubenicek (2) Johann Adolf Hasse (3) John Lundgren (2) John Osborn (2) John Relyea (2) Jolanta (1) Jonas Kaufmann (3) Jonathan Dove (1) José Carreras (1) Joyce DiDonato (3) Juan Diego Florez (3) Jules Massenet (4) Juliane Banse (1) Julius Caesar (2) Kacsoh Pongrác (1) Kálmán Imre (2) Kálmán Péter (3) kántor (1) Karel Burian (2) Karenina Anna (1) Karl Eilaszberg (1) Karol Szymanowski (1) Kárpáth Rezső (1) Kasper Holten (2) Kathleen Ferrier (1) Katonák (Die Soldaten) (3) Kelen Péter (1) Kelen Tibor (2) Keleti Éva (1) Kenéz Ernő (1) Kenneth MacMillan (1) képeslap (1) képregény (1) képzőművészet (1) Kerényi Mikós Dávid (8) Kertesi Ingrid (1) Kertész Iván (1) kiállítás (2) Királyi gyermekek (3) Királyi Operaház Stockholm (3) Kirill Petrenko (2) Kisvárosi Lady Macbeth (1) Kodály Zoltán (4) Kolonits Klára (1) Komische Oper Berlin (6) könyv (23) Kossuth Kiadó (2) Kovács János (1) Kovalik Balázs (25) Kováts Nóra (1) Kövesdy Pál (1) Kozmér Alexandra (1) Krénusz József (1) Krzystof Pendereczki (1) Kukely Júlia (1) Kukuska Tatjana (1) Kurt Weill (1) Laczkfi (1) Laczó István (1) Lamberto Gardelli (1) Lammermoori Lucia (2) Laurisin Lajos (1) Lauri Vasar (2) Lawrence Brownlee (3) Lazarus (1) Lear (1) lego (1) Lehár Ferenc (1) Lendvai Ervin (1) Leningrád szimfónia (1) Leonard Bernstein (1) Leos Janacek (4) Leo Mujić (3) Leo Nucci (3) Leo Slezák (2) Les Ballets de Monte Carlo (2) Le Bal (1) Lohengrin (5) Lucca (1) Luciano Pavarotti (2) Lucia Popp (1) Ludwig Karpath (1) Luisa Mandelli (2) Lulu (1) Macbeth (4) Madonna ékszere (1) magyar operák (21) Mahagonny (1) Makropulos-ügy (2) Manfred Trojahn (1) Manon (1) Maria Bergtsson (3) Maria Callas (2) Mariella Devia (2) Markgräfliches Opernhaus Bayreuth (1) Markus Marquardt (2) Martha Mödl (1) Massányi Viktor (1) Mats Ek (1) Mefistofele (2) Melissa Hamilton (3) Melis György (5) Metropolis (1) Metropolitan Opera New York (8) Mezey Béla (1) Michael Hofstetter (8) Michael Obst (1) Michael Schade (2) Michele Pertusi (1) Miskolci Nemzeti Színház (1) Misura Zsuzsa (1) Mogyeszt Petrovics Muszorgszkij (2) Moshe Leiser (3) Müller Katica (1) Nabucco (3) Nadar (1) Nádasdy Kálmán (2) Nadja Michael (1) Nagy Ferenc (1) Narciso (1) Narodni Divadlo Praha (2) Natalie Dessay (4) Neil Shicoff (3) nekrológ (24) Neményi Lili (1) Nemzeti Színház (2) Népszínház-Vígopera (1) népzene (1) Nina Stemme (3) Nino Machiadze (1) Nopcsa Elek (1) Norma (2) Nyári Zoltán (1) Nyikolaj Rimszkij-Korszakov (1) Oberammgau (1) Oberon (1) Oberto (1) Oláh Gusztáv (2) Olasz nő Algírban (1) OMIKE (1) opera (30) Operaház (113) operaházak (4) operaházi kronológia (40) operakultúra (4) opera abc (23) Opéra national de Paris (6) operett (4) Opern Köln (2) Oper Frankfurt (5) Oper Graz (6) Oper Leipzig (4) Orendt Gyula (1) Orfeusz (3) Orfeusz az alvilágban (1) Ory grófja (2) Oscar Strasnoy (1) Otello (5) Otto Klemperer (1) Ottrubay Melinda (1) Páka Jolán (1) Palcsó Sándor (2) Palestrina (1) Palló Imre (1) Paola Capriolo (1) Parasztbecsület (2) Parsifal (7) Patrice Caurier (3) Patrizia Ciofi (1) Paul Potts (1) Pécsi Balett (1) Pécsi Nemzeti Színház (1) Peer Gynt (2) Pelléas és Mélisande (1) Pelle Erzsébet (1) Perotti Gyula (2) Peskó Zoltán (1) Pesti Német Színház (1) Peter Grimes (4) Peter Konwitschny (4) Petrovics Emil (1) Philippe Jaroussky (2) Pietro Mascagni (2) Pietro Spagnoli (2) Pikk dáma (2) Pilinszky Zsigmond (2) Pillangókisasszony (1) Piotr Beczala (1) Pjotr Iljics Csajkovszkij (9) Plácido Domingo (6) Pogány László (1) Poldini Ede (1) Pol Plancon (1) popkultúra (1) Poppea megkoronázása (1) Rab István (1) Radnai Miklós (1) Radnay György (1) Ramon Vinay (1) recept (1) Renata Tebaldi (3) Renée Fleming (1) René Jacobs (2) René Pape (3) Ricarda Merbeth (2) Riccardo Muti (1) Richard Strauss (15) Richard Wagner (38) Rigoletto (2) Ripp van Winkle (1) Roberto Alagna (1) Roberto Aronica (1) Roberto Frontali (1) Roger király (1) Roland Geyer (3) Romeo Castellucci (1) Rómeó és Júlia (1) Rőser Orsolya (1) Rösler Endre (1) Rothauser Teréz (1) Roxana Contantinescu (2) Rózsa S. Lajos (2) Rudolf Nureyev (2) Ruggero Leoncavallo (4) Ruszalka (2) Sába királynője (4) Salome (1) Salomé (1) Salzburgi Ünnepi Játékok (5) Sámson és Delila (1) Samuel Ramey (1) Sámy Zoltán (1) Schiff Etel (1) Schilling Árpád (1) Sebeők Sári (3) Seidl Antal (2) Semiramide (1) Semperoper Drezda (19) Seregi László (1) Sergio Failoni (3) Simándy József (3) Simon Boccanegra (5) Simon István (9) Simon Keenlyside (1) Slovenské Narodné Divadlo Bratislava (3) SNG Opera in balet Ljubljana (1) Solaris (1) Solti György (1) Sólyom-Nagy Sándor (1) St. Margarithen (1) Staatsballet Berlin (1) Staatsoper Bécs (41) Staatsoper Berlin (2) Staatsoper Hannover (4) Staatstheater Braunschweig (3) Staatstheater Nürnberg (1) Stadttheater Giessen (6) Stanislaw Moniuszko (1) Styriarte (1) Sudlik Mária (1) Susanna Mälkki (2) Susan Boyle (1) Sylvie Guillem (1) Szadko (1) Szamosi Elza (1) Szarvas Janina (2) Szegedi Nemzeti Színház (1) Szegedi Szabadtéri Játékok (4) Székely fonó (1) Székely Mihály (2) Széll Kálmán (1) Szerelmi bájital (2) Szergej Prokofjev (3) Szigeti László (1) Sziget vazullusa (1) szilveszter (2) színház (1) Szokolay Sándor (1) Szőnyi Olga (1) Tamássy Éva (1) Tannhäuser (3) Tatárjárás (1) Tata Várszínház (2) Teatro alla Scala Milano (6) Teatro Carlo Felice Genova (1) Teatro Comunale Bologna (1) Teatro dellOpera Roma (1) Teatro La Fenice Velence (2) Tell Vilmos (1) temető (6) Theater an der Wien (17) Theater Bielefeld (1) Theater Chemnitz (1) Theater Freiburg (1) The Rakes Progress (3) Thomas Hampson (2) Tirana (9) Tiroler Festspiele Erl (2) tíz kép (29) Tomasz Konieczny (1) Torre del Lago (1) Torsten Fischer (1) Tosca (2) Tóth Dénes (1) Traviata (4) Trisztán és Izolda (6) Trójaiak (1) Turandot (4) Tüzes angyal (1) Udvardy Tibor (1) ügynök (1) Új Színház (1) Ulf Schirmer (3) utazás (3) Valer Barna Sabadus (4) Vásáry André (1) Vérnász (1) vers (1) Viktor Ullmann (1) Vincent d Indy (1) Vincenzo Bellini (4) Vladimir Malakhov (1) Volksoper Bécs (1) Werner Egk (1) William Forsythe (1) Willi Boskovsky (1) Wolfgang Amadeus Mozart (10) Wolfgang Koch (2) Wozzeck (1) Xerxes (1) Zádor Dezső (1) Závodszky Zoltán (1) Zubin Mehta (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása